Onze manier van werken

Het professionele team van Orthodontiepraktijk Barendrecht doet haar uiterste best om voor iedere patiënt een gezond gebit en een aantrekkelijke lach te creëren. Een orthodontische behandeling is erop gericht om tanden en kiezen regelmatig te zetten en de esthetiek te verbeteren.

CONSULT

Het eerste consult

Bij het eerste consult beoordeelt de orthodontist de stand, pasvorm en uiterlijk van het gebit. We vragen u naar uw medische gegevens en tandheelkundige verwachtingen. Vervolgens bespreken wij met u de mogelijkheden van orthodontische behandeling.

Het is verstandig om voor het eerste consult te checken of jij verzekerd bent voor orthodontie.

Uitgebreid onderzoek

Een uitgebreid onderzoek

Om precies te weten wat de mogelijkheden zijn, is een uitgebreider onderzoek nodig. Tijdens de afspraak voor onderzoek worden er digitale röntgenfoto`s en lichtfoto’s van het gezicht en de mond gemaakt. Ook wordt er een gebitsscan gemaakt. Om deze foto’s zelf thuis te kunnen bekijken kunt u een online code aanvragen bij de balie en onze iOrtho-app downloaden.

Planbespreking

Bespreking van het behandeltraject

Bij de planbespreking kun je het volgende verwachten:

  •  Je krijgt te horen welke beugels er voor jouw gebit nodig zijn.
  •  Je krijgt voorbeelden te zien van de beugels die wij gaan gebruiken.
  •  We geven een inschatting hoe lang jouw beugeltraject gaat duren.
  •  We bespreken de kosten.
De behandeling

Het behandeltraject

De duur van de totale behandeling is afhankelijk van de te corrigeren afwijking, de groei en ontwikkeling van het gebit en niet te vergeten de medewerking van de patiënt.

Meestal duurt een behandeling één tot drie jaar. Uiteraard proberen we de behandeling zo spoedig mogelijk af te ronden, het kost echter tijd om een stabiel eindresultaat te verkrijgen. Daarbij bepaalt de natuur voor een belangrijk deel het tempo van de tandverplaatsing.