Onzichtbare beugel

De onzichtbare beugel is gemaakt voor volwassenen én kinderen. Orthodontisten en tandartsen gebruiken de onzichtbare beugel als hulpmiddel voor het verkrijgen van optimale functionaliteit en esthetiek van de tanden en kiezen. Deze beugel is nauwelijks zichtbaar. Daarom kies je voor deze beugel!

Wat is Invisalign?

 • Clear aligners zijn een kunststof vorm van beugels die in een orthodontische behandeling worden gebruikt om de stand van de tanden aan te passen.
 • De aligners zijn gemaakt van speciale kunststof, wat voor de ruimtevaart is ontwikkeld.
 • Invisalign wordt vervaardigd door Align Technology, een Amerikaans multinationaal bedrijf voor medische hulpmiddelen.
 1. Invisalign is bijna onzichtbaar
 2. Makkelijk poetsen
 3. Comfortabel
 4. Effectief
 5. Behandeling is sneller

Het behandelplan

Van tevoren weet je wat deze beugel voor je gaat doen. Je bekijkt namelijk jouw nieuwe lach voordat de behandeling start. Dankzij geavanceerde technologie kunnen we het verloop van de behandeling voorspellen. Door middel van het persoonlijke behandelplan kan exact worden gezien hoe de individuele tanden zullen verschuiven. Je ziet ook hoelang de behandeling zal duren. De combinatie met het materiaal van de Aligners zorgt ervoor dat de bewegingen van jouw gebit met meer dan 75% te voorspellen zijn.

 • De behandeling bestaat uit een serie van deze transparante aligners die speciaal voor jouw behandeling op maat zijn gemaakt en dus alleen op jouw gebit passen.
 • Om de 10 dagen vervang je de aligners voor een nieuwe, zodat je tanden heel geleidelijk naar de nieuwe gewenste stand worden verplaatst.
 • U moet de aligners minimaal 22 uur per dag dragen. Dit houdt in dat uw de aligners alleen bij het eten, drinken en tandenpoetsen uit mag doen.

Na het poetsen doet u de aligners direct weer in. Per fase in de behandeling bewegen alleen de tanden die volgens het behandelplan moeten bewegen. Hierdoor is een Invisalign behandeling precies en efficiënt.

Klik hier om direct een afspraak in te plannen

Wat zijn de stappen en hoe snel kunnen we beginnen?

 1. Afspraak maken bij de tandarts
 2. Onderzoek: Mond en gezicht ’s foto’s + scan boven en onderkaak + Röntgenfoto
 3. Plan bespreking
 4. Bestellen van de package
 5. Plaatsen Invisalign
 6. Maandelijkse controle
 7. Refinement
 8. Plaatsen spalken
 9. Nachtbeugel

Wij adviseren u om een afspraak te maken bij uw tandarts om te laten controleren of uw vullingen vervangen of aangepast moeten worden voordat u met de Invisalign behandeling gaat starten.

Na het eerst consult moet er verder onderzoek plaatsvinden. Tussen het onderzoek en de planbespreking zit een periode van ongeveer twee weken. Als u akkoord bent met het plan, dan zullen we de aligners bestellen. Meestal zijn de aligners binnen 3 weken binnen, waarna we met de behandeling kunnen starten.

Waarom is het belangrijk om een afspraak te maken bij de tandarts voor de documentatie?

 • Het is erg belangrijk dat de tandarts geen kronen of vullingen maakt of vervangt tijdens de Invisalign behandeling, anders bestaat de kans dat de aligners minder goed passen, wat nadelig kan zijn voor het verloop van de behandeling.
 • Het is belangrijk dat de aligners perfect passen en strak aansluiten op alle tanden en kiezen.
 • Bij het maken/vervangen/bijwerken van een restauratie zullen de aligners niet meer goed passen waardoor een compleet nieuwe reeks aligners gemaakt zal moeten en de extra doorberekend zullen worden.
 • Indien mogelijk is het beter om pas na de Invisalign behandeling een nieuwe kroon of vulling te laten vervaardigen zodat deze perfect past in de nieuwe pasvorm van het gebit.
 • Mocht het toch noodzakelijk zijn om een vulling aan te passen of nieuw te maken waardoor de aligners niet meer goed genoeg passen, dan zal een refinement nodig zijn met de bijbehorende kosten.
 • Wij adviseren u om een afspraak te maken bij uw tandarts om te laten controleren of uw vullingen vervangen of aangepast moeten worden voordat u met de Invisalign behandeling gaat starten.

Welke invisalign pakketten zijn er?

Lite pakket: (simpel casussen)

Dit is het hoofdpakket 1 en bestaat uit maximaal 14 aligners. We hebben ook extra pakketten met elk pakket 14 extra aligners.

Comprehensive pakket: (complicatie casussen)

Dit is het hoofdpakket 1 en bestaat uit maximaal 14 aligners. Bij het Comprehensive pakket heeft u vijf jaar garantie. Deze garantie is exclusieve:

 • Kosten verwijderen spalk
 • Kosten Refinement
 • Kosten maandelijkse controles

Controles

Je komt gedurende de gehele behandeling elke maand op controle. De orthodontist bekijkt hoe de behandeling verloopt en stuurt bij waar nodig.

Kosten en vergoeding

De kosten voor orthodontie zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. De kosten voor Invisalign zijn afhankelijk van de huidige stand van jouw tanden en het aantal benodigde Aligners. We bespreken tijdens het opstellen van jouw persoonlijke behandelplan de kosten met je. U kunt bij ons een voorbeeld van de kostenbegroting krijgen.

Of de behandeling vergoed wordt, is afhankelijk van jouw situatie en zorgverzekeraar. Neem contact op met jouw zorgverzekeraar voor meer informatie over vergoedingen van orthodontie.

Mocht u niet verzekert zijn dan kunt u bij Netpoint, die onze facturen verzorgt, een betalingsregeling aanvragen en in verschillende termijnen betalen.

Veelgestelde vragen

Wat zijn attachments?

Attachments zijn kleine, tandkleurige lijmbolletjes die op uw tanden worden geplaatst. Deze attachments zijn bedacht door Invisalign om extra drukpunten te verkrijgen voor de beugel. Bij iedereen die kiest voor een Invisalign behandeling, worden attachments geplaatst.

Aan het begin van de behandeling plaatsen we de attachments en aan het einde van de behandeling verwijderen we de attachments.

Wat is een Refinement?

Een Refinement ook wel verfijning genoemd is het bestellen van extra aligners om het beste en gewenste resultaten behalen. Daarbij wordt een nieuwe 3D scan van je gebit gemaakt, waarop weer een nieuwe serie aligners wordt gemaakt om de laatste kleine correcties uit te voeren. Elke gebit reageert namelijk anders, en soms reageren bepaalde tanden te weinig op de eerste serie aligners.

Invisalign is een softwareprogramma die het behandelplan in 1 keer uitwerkt en maakt. Dit betekend dat wij in 1x alle aligners binnen krijgen en zelf geen tussentijds aanpassingen kunnen doen. In sommige gevallen is het niet haalbaar om met eerste set aligners het gewenste resultaat te behalen. In dat geval is er een Refinement nodig.

Wat is de Retentie-fase?

In de retentie-fase krijgt u spalken achter de boven en/of onder tanden. Indien nodig zullen we advies geven voor de retentie-beugel. Er zijn twee soort van retentie-beugel:

Retentie-plaat :

 • Deze bestellen we in een laboratorium in Nederland
 • De kosten zijn lager als de Vivera retainer.

Vivera retainer:

 • Deze bestellen we bij Invisalign en komt dus uit het buitenland.
 • De kosten zijn duurder
 • U krijgt drie (set retainers), dus als een kwijt raakt of kapot gaat, dan heeft u een reserve retainer.

Wat is de Clincheck?

Een ClinCheck-video die de voortgang van het proces van het rechtzetten van tanden en de behandeling met Invisalign-beugels laat zien.

Meer weten? We helpen je graag verder.

Maak een afspraak