Onze manier van werken

Bij Orthodontiepraktijk Barendrecht werken we volgens een persoonlijke en professionele werkwijze die gericht is op het bieden van de best mogelijke zorg voor onze patiënten. Onze werkwijze begint met een eerste consult, waarbij we jouw medische geschiedenis, tandheelkundige verwachtingen en specifieke behoeften bespreken. Op basis hiervan stellen we een behandelplan op maat op dat aan jouw unieke behoeften voldoet. Dat is in het kort wat onze werkwijze inhoudt.

Wij geloven sterk in een persoonlijke aanpak op maat voor elke patiënt. Daarom werken we samen als een team om ervoor te zorgen dat elke patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Tijdens de behandeling houden we regelmatig contact met onze patiënten om ervoor te zorgen dat alles volgens plan verloopt en om eventuele vragen of zorgen te bespreken.

1. Intake

Het eerste consult

Bij het eerste consult beoordeelt de orthodontist de stand, pasvorm en uiterlijk van het gebit. We vragen je naar jouw medische gegevens en tandheelkundige verwachtingen. Vervolgens bespreken wij met jou de mogelijkheden van een orthodontische behandeling.

  • Het is verstandig om voor het eerste consult te checken of jij verzekerd bent voor orthodontie.
Plan consult
werkwijze van de orthodontist
2. Onderzoek

Een uitgebreid onderzoek

Om de beste aanpak te bepalen, is een uitgebreider onderzoek nodig. We maken digitale röntgen- en lichtfoto’s van het gezicht en de mond en maken een gebitsscan. De foto’s bekijk je thuis via onze iOrtho-app (download via Google Play of de App Store). Bij de balie krijg je een online code om in te loggen.

  •  Ongeveer twee weken na dit onderzoek volgt een planbespreking. Heb je vragen? Stel ze bij de balie of via 0180230000.
“Het mooiste van ons vakgebied is om de patiënt tijdens de laatste afspraak met een perfect gebit te zien vertrekken.“
Dr. T.G.A. Krajenbrink
Planbespreking

Behandeltraject bespreken

Je krijgt:

  • te horen welke beugels er voor jouw gebit nodig zijn;
  • voorbeelden te zien van de beugels die wij gaan gebruiken;
  • een inschatting van hoe lang jouw beugeltraject gaat duren;
  • inzicht in de kosten en de mogelijkheden voor vergoeding via je verzekering.
werkwijze van de orthodontist
De behandeling

Het behandeltraject

De totale behandeling duurt meestal één tot drie jaar. Hou er rekening mee dat de duur afhankelijk is van:

  • de te corrigeren afwijking;
  • de groei en ontwikkeling van het gebit; en
  • de medewerking van de patiënt.

Uiteraard proberen we de behandeling zo spoedig mogelijk af te ronden. Uiteindelijk bepaalt de natuur voor een belangrijk deel het tempo van tandverplaatsing. Het kost daarom tijd en geduld om een stabiel eindresultaat te verkrijgen.

Bekijk alle beugels

Lijkt het je wat? Zo'n stralende glimlach?

Inschrijven