Wat kost een beugel?

We kunnen het ons voorstellen dat er veel op u afkomt wanneer u te horen krijgt dat uw kind of uzelf een beugel nodig heeft. Wanneer u bij ons een intake heeft, krijgt u bij ons alle nodige informatie die u nodig heeft. Daarnaast voordat de behandeling begint, ontvangt u een kostenbegroting om te weten waar u aan toe bent. Houd er rekening mee dat de kosten kunnen variëren, afhankelijk van de individuele reactie op de beugel, met een gemiddelde afwijking van 20%. Vergeten afspraken en slechte mondhygiëne vertragen de behandeling en verhogen de kosten.

Nederlandse Zorgautoriteit (NZa)

Tarieven voor orthodontische behandelingen worden vastgesteld door de NZa en zijn gelijk voor alle orthodontisten in Nederland. Toch is het mogelijk dat de daadwerkelijke kosten toch hoger of juist lager kunnen uitvallen. De orthodontische  behandelingen kunnen namelijk variëren in duur, wat leidt tot meer controleafspraken en hogere kosten. De kosten zijn ook afhankelijk van gebruikte materialen, beugelsoorten die vooraf worden toegelicht door de orthodontist en persoonlijke opvolging van de adviezen.

Tarieven, materiaal- en techniekkosten

Onze praktijk hanteert ook de tarieven van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die jaarlijks worden vastgesteld. De kosten zijn afhankelijk van het type beugel, de behandelduur en hoe u omgaat met uw tanden. De kosten voor tandtechniek en materialen die specifiek aan de behandeling zijn gekoppeld, worden apart in rekening gebracht. Dit omvat niet de verbruiksmaterialen. Deze kosten worden gedetailleerd weergegeven op de rekening. We informeren u vooraf over de te verwachten behandelkosten.

Kosten van een Beugel

De kosten van een beugel variëren afhankelijk van het type beugel, het aantal benodigde behandelingen en persoonlijke wensen. Over het algemeen dekt de Basisverzekering orthodontische behandelingen meestal alleen in uitzonderlijke gevallen tot 18 jaar. Een complete orthodontische behandeling kost gemiddeld tussen de €2.000 en €3.500. Aanvullende verzekeringen kunnen (een deel van) deze kosten dekken voor zowel kinderen als volwassenen. Controleer de voorwaarden en mogelijke leeftijdslimieten bij het afsluiten van een verzekering bij uw zorgverzekaar en overweeg een aanvullende verzekering om zeker te zijn voor een goede dekking.

(Aanvullende) Verzekering

Meestal is een aanvullende zorgverzekering nodig voor vergoeding van orthodontiekosten. Verschillende verzekeringsmaatschappijen bieden verschillende vergoedingen, soms in de vorm van een vast bedrag of een percentage van de kosten. Het is dus van belang om u vooraf hierover goed te laten informeren door uw verzekeraar.

Het is dus lastig om een goed antwoord te geven op de vraag wat een beugel voor u zal kosten. We kunnen u hier pas meer over vertellen wanneer wij uw persoonlijke situatie hebben kunnen beoordelen.

Neem gerust contact met ons op als u vragen heeft. Bel ons op 0180 – 230000 of schrijf u in via het onderstaand inschrijfformulier

Wat is je naam?(Vereist)
DD slash MM slash JJJJ
Wat is je adres?(Vereist)